فقدان زیرساخت‌های ذهنی مشکل اصلی گردشگری است / تاکید بر توسعه الگوی گردشگری فرهنگی در کشور

مشاور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در برنامه مناظره شبکه یک سیما با تاکید بر توسعه الگوی گردشگری فرهنگی در کشور گفت: عدم وجود زیرساخت‌های ذهنی، مشکل اصلی گردشگری کشور است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سید محمد بهشتی مشاور رئیس سازمان‌ میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در برنامه مناظره شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران که عصر امروز با حضور جمعی از صاحبنظران و فعالان حوزه گردشگری برگزار شد، معضل اصلی صنعت گردشگری را مربوط به مشکل زیرساخت‌های ذهنی دانست و گفت: اگر با نگاهی کلان به موضوع گردشگری در کشور توجه کنیم می‌بینیم که مردم ما بیشتر سفرهای ماجراجویانه دارند و بدون برنامه‌ریزی سفر می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هزینه سفر در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر ارزانتر است، تصریح کرد: در رابطه با خدمات گردشگری  نمونه‌های ارزانتر و گرانتر از کشور ما در دنیا وجود دارد اما میانگین هزینه سفر و خدمات گردشگری در کشور ما گران نیست، مشکل اینجاست که ما عادت داریم همه چیز را با بهترین‌های جهان مقایسه می‌کنیم.

مشاور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی وضعیت موجود گردشگری و سفر در کشور را قابل تامل دانست و گفت: ما دست‌اندکاران گردشکری باید برای رضایت خاطر مردم تلاش کنیم.

بهشتی با تاکید بر وجود مشکل در زیرساخت‌های ذهنی حوزه گردشگری یادآور شد: وجود این جریان فکری که گسترش و توسعه گردشگری خارجی امنیت داخلی را دچار خدشه می‌کند، مانع بزرگی در مسیر توسعه گردشگری است که باید با کمک دولت و ایجاد یک تفاهم بزرگ از میان برداشته شود.

وی ادامه داد: در حوزه گردشگری داخلی حجم بسیار زیادی سفر انجام می‌شود، سفرهایی که از نظر مطلوبیت و کیفیت در حد مناسبی نیست و فقط به تولید زباله و در برخی موارد به ایجاد ناهنجاری‌های فرهنگی می‌انجامد به نظر می‌رسد در این مسیر هم باید تجدیدنظر شود و جای خالی فرهنگ سفر در جامعه پر شود.

بهشتی همچنین ثبات مدیریتی در سازمان میراث‌فرهنگی را یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه گردشگری دانست و تصریح کرد: بی‌ثباتی مدیریتی فرصت برنامه‌ریزی کلان را از بین می‌برد، برنامه‌ریزی برای رونق گردشگری و به دنبال آن ایجاد اشتغال، ثروت، ایجاد امنیت داخلی، مانند کاشتن درخت گردویی است که دیر به ثمر می‌رسد.

مشاور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی ادامه داد: سازمان میراث‌فرهنگی باید با مدیریت باثبات، غیرسیاسی و تخصصی اداره شود و فعل و انفعالات سیاسی نباید در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های این سازمان تاثیری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی که براساس قانون صورت می‌گیرد در افزایش هزینه خدمات سفر و گردشگری بی‌تاثیر نیست، افزود: مشکل ما در حوزه گردشگری مشکل کمیت‌ها نیست بلکه زیرساخت‌های ذهنی و فرهنگ سفر است که باید در راس توجه قرار گیرد.

بهشتی یادآور شد: در حوزه گردشگری بسیاری از دستگاه‌ها دخیل هستند، موضوع گردشگری به سازمان میراث‌فرهنگی مربوط می‌شود اما این سازمان بیشتر نقش هماهنگ‌کننده را ایفا می‌کند، وزارت راهو شهرسازی، نیروی انتظامی، هلال احمر، وزارت بهداشت و ... دستگاه‌هایی هستند که در حوزه سفر دخیل هستند.

مشاور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی ادامه داد: اگر بخواهیم نگاه استراتژیک داشته باشیم کسی نیست که مسئولیت نداشته باشد اعم از رسانه‌ها، دانشگاهیان، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و صاحبنظران و فعالان حوزه گردشگری.

وی گفت: در رابطه با توسعه و رونق گردشگری دو گروه با دو رویکرد متفاوت در کشور ما وجود دارد، گروهی که اعتقاد به توسعه گردشگری دارند و رونق گردشگری را موجب رونق اقتصادی، ارزآوری و اشتغالزایی می‌دانند، این گروه از طرفداران توسعه گردشگری با صراحت اظهارنظر می‌کنند.

بهشتی افزود: گروه دیگری هم هستند که ورود گردشگر خارجی به کشور را  نوعی تهدید امینت و ارزش‌های فرهنگی کشور می‌دانند و نه با صراحت بلکه در سایه از رونق گردشگری جلوگیری می‌کنند.

مشاور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی توسعه الگوی گردشگری فرهنگی را بهترین راه برای رونق گردشگری در کشور دانست و گفت: توریست‌هایی که به دنبال گردشگری عشرتی هستند با توجه به ارزش‌های فرهنگی که در کشور ما وجود دارد، ایران را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب نمی‌کنند.

وی در پایان افزود: توسعه و رونق گردشگری فرهنگی بهره اقتصادی، فرهنگی و ترویج ارزش‌های فرهنگی را به دنبال دارد.

گفتنی است، امیرحسین جعفری استاد دانشگاه جهانگردی، جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران کشور، احمدرضا عامری رئیس انجمن صنفی حمل و نقل مسافرتی کشور و محمدحسن کرمانی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی دیگر مهمانان برنامه مناظره عصر جمعه شبکه اول سیما بودند.

انتهای پیام/

کد خبر 139301221